İSTANBUL / SULTANGAZİ - Mimar Sinan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Tüm sınıf  kademelerinde  ikinci veli toplantımızı yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Tüm velilerimize teşekkür ederiz.

May

7 Mayıs Pazar günü veli toplantımız gerçekleşecektir

Nis

Okulumuzda Ramazan Ayı boyunca öğrencilerimiz öğretmenleri ile birlikte iftar etkinliklerinde bir araya geldi.

Nis

Okulumuzda sosyal yardımlaşma ve dayanışma kulübü öğretmen ve öğrencileri Kardeş Payı projesi kapsamında hak sahibi velilerimize kumanyalar hazırladı. Projede emeği geçen tüm öğrencilerimize ayrıca proje koordinasyonunu sağlayan Ayşen Sezgin Kılıç ve dağıtımda emeği geçen Ferhat Karabudak öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Nis

27 Mart 02 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphaneler haftası kapsamında okulumuz edebiyat öğretmenleri Meryem Kurumehmet ve Gamze Kadıoğlu rehberliğinde kütüphande öğrencilerimiz masallar anlatarak okudukları kitapların tanıtımlarını yaptılar. Ayrıca öğrencilerimiz pano hazırlayarak farkındalık yarattılar. Emeği geçen hocalarımıza ve bütün öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

İHL Meslek Dersleri öğretmenlerimiz İsmail Yavuz ŞAHİN başkanlığında toplandı. Hz. Muhammed (sav)’in eğitim anlayışı ve eğitim metodları konulu okulumuzda mevcut temel ve güncel kaynaklar üzerinde istişare yapıldı. Çalışmamız kapsamında günümüz eğitim modelleri ile Peygamberimizin eğitim modelleri karşılaştırılıp genel bir değerlendirme yapıldı. Ayrıca örnek alınması gereken güzel metodlar tavsiye edildi. Öğretmen arkadaşlarımıza sunulmak üzere konu başlıkları belirlendi.

Mrt

Okul koridorlarına satranç takımları  konuldu.

Mrt

"Sınıfça birlik olduk, bir yetime kardeş olduk" sloganıyla yola devam ediyoruz. "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi kapsamında Ocak ve Şubat ayı  boyunca Yetim kardeşimiz için toplanan yardımlarımızı İHH görevlilerine teslim ettik. Yardımsever öğrenci ve velilerimize ayrıca proje sorumlusu müdür yardımcımız Filiz NERGİZ'e teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizle Süleymaniye Camii gezisi yapıldı. Öğrencilerimize rehberlik eden öğretmenlerimiz Mehtap Pınar CAMCI ile Dilek AYDIN ÖZMEN'e teşekkür ederiz.

Mrt

Yıldız Teknik Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi mezun öğrencilerimizden Zehra DAĞKUŞU 12. Sınıf öğrencilerimize YKS hazırlık süreci, üniversitesi, bölümü konularında bir sunum gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin sorularını da yanıtlayan mezunumuz Zehra DAĞKUŞU'na teşekkür ederiz.

Şbt

Hedef 2023 YKS Projesi kapsamında 12. Sınıf öğrencilerimiz deneme sınavına katıldılar.

Ock

"Hedef YKS 2023" Projesi kapsamında mezun öğrencimiz aynı zamanda Artvin Çoruh Üniversitesi Fakültesi mezunu Kibariye Alpkıray, üniversite hazırlık süreci ve sınıf öğretmenliği Bölümü ile ilgili 12. Sınıf öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin sorularını da cevaplandıran Kibariye Alpkıray'a teşekkür ederiz.

Ock

Hedef YKS 2023 Projesi kapsamında tüm 12. Sınıf öğrencilerimiz ile beraber İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesine gezi düzenledik. İlk olarak üniversitenin tarihi rektörlük binasında üniversitenin tarihi ve bölümleri tanıtıldı. Öğrencilerimize üniversitedeki kütüphane, sosyal ve sportif alanlar ile yerleşke içerisinde yer alan birimler gezdirildi. Gerekli tüm desteği sağlayan üniversitemize ve gezide görev alan müdür yardımcımız İzzet KARA, öğretmenlerimiz Hayriye BÖLÜKTAŞ ile Hüseyin YILDIRIM'a teşekkür ederiz.

Ock

Eğitimci Yazar Prof. Dr. Halit ERTUĞRUL öğrencilerimizle bir araya gelerek, verimli bir seminer gerçekleştirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz.

Ock

"Hedef YKS 2023" Projesi kapsamında mezun öğrencimiz aynı zamanda Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Medine Tank, üniversite hazırlık süreci ve Eczacılık Bölümü ile ilgili 12. Sınıf öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirdi. Öğrencilerimizin sorularını da cevaplandıran Medine Tank'a teşekkür ederiz.